Afspraak solidariteit voor het gezin

Vandaag had ik een afspraak met de directie van solidariteit voor het gezien, ik had midden december 2013 contact opgenomen, omdat ik een en ander wou uitklaren ivm het feit dat ik als vader TOTAAL geen recht heb op informatie over Milana, ook dat ik geen recht heb om informatie door te geven in het voordeel van haar ontwikkeling.
De reden dat ik geen informatie krijg of mag geven, zou volgens solidariteit van het gezin te wijten zijn aan het feit dat zij een contract hebben met de mama en dat enkel zij daardoor recht heeft op informatie. (zie post solidariteit vh gezin)
Volgens de directrice geven zij geen informatie door aan derden over Milana, ik stel mij de vraag of de vader als “een derde” zou moeten behandeld worden. Milana is een kind van beiden, zowel van de mama als van de papa.
Er was ondertussen een vonnis die ondertussen verlopen is, waarin stond dat wij beiden volwaardige ouders zijn maar dat de hoofdverblijfplaats bij de mama is en dat ik om de 2 weken Milana 1 weekeinde mag ophalen en terugbrengen.
Geen reden om mij als “derde” te beschouwen.
Daarnaast heeft solidariteit voor het gezin WEL informatie doorgegeven aan derden, zijnde aan iemand van CAW, de begeleiders van Klemenswerk en aan de sociale onderzoekster.
Het was voor mij onmogelijk om mijn contactgegevens op te geven om mij te contacteren indien door een of andere omstandigheid Milana niet zou komen ophalen, als argument was er dat zij ENKEL de mensen zouden contacteren die de mama opgegeven heeft. Indien deze mensen niet de telefoon zouden beantwoorden dan zou Milana in een noodopvang geplaatst worden, omdat zij dus een contract hebben met de mama waar ik niet op sta.
Wel is het gelukt voor een derde, zijnde een personeelslid van CAW om dit te bedingen. Hij heeft contact opgenomen met solidariteit voor het gezin en heeft een wederzijdse overeenkomt doorgegeven tussen de moeder en ik.
Dus een derde kan gewoon zaken verrichten die een vader niet kan.
De directrice zou een en ander uitzoeken en zou mij volgende week op de hoogte brengen. Ik wacht hoopvol en met spanning af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.