Waarom krijgt een vader geen rechten?

milanagert

Ons dochtertje Milana werd geboren op 20 april 2012. Doordat we als partners constant discussie hadden ivm de zorgen over ons dochtertje die toen 6 maand oud was, was de situatie niet meer uit te houden.Mijn ex wou vb geen eten geven aan het kind, geen drinken, discussieerde over het verzorgen van luierwonden, had het kind reeds 3x laten vallen, plaatste Milana in de zomer in de slaapkamer met alle lichten aan en ramen open, waardoor Milana dag erna volstond met muggenbeten. De situatie was ondraaglijk, er waren zeer hevige discussies, enz.. waardoor ik besloten heb dat zij de woonst diende te verlaten.
Vanaf dan kwam ik in een wereld terecht waarvan ik het bestaan niet afwist. Reeds maanden zie ik nauwelijks mijn dochtertje, ze is constant ziek, heeft achterstand, enz.. Dit allemaal gesteund door de wet. Zij geven alle rechten aan moeders en GEEN rechten aan vaders. Maw ze zorgen dat een kind geen vader heeft.

Comments (2)

 1. anne

  heykes, in mijn geval hebben ze de vader veel rechten gegeven

  De vader heeft mijn verleden van seksueel misbruik en van mijn moeilijke jeugd bij de rechtbank uit gespeeld.

  ik werd aanzien als een labiel persoon

  TErwijl mijn dochter om de 14 dagen naar de papa moest gaan ze was toen 6 maanden oud en waar mijn dochter telkens helemaal overstuur en ziek thuis kwam, vader stalkte mij die tijd ook en de opvang en opvoeding werd bij hem overgelaten aan de ouiders van hem

  OOk mijn dochter is seksueel misbruikt door hem en dit heb ik niet hard kunnen maken omdat hij z’n verweer had en de rechter kon overtuigen dat ik mijn verleden projecteerde op haar.

  Vader was ook erg agressief dat was ook de reden dat ik bij hem weg ben gegaan, en hij had een kort lontje kon de zorg van onze dochter niet aan maakte zich steeds kwaad als ze nog maar wat zeurde voor de fles.

  Kan hier helderdere verhalen doen, en kan ook vertellen van een bevoorrechte behandeling in een onderzoek van maatschappelijk assistente .

  Het is zowel als vader , ook als moeder soms heel moeilijk om aan te tonen waar het probleem zit.

  veel sterkte voor je strijdt

  Reply
 2. Gert Coppens (Post author)

  Dag Anne,
  Ik ben mij ervan bewust dat het voor moeders soms ook een harde strijd is.

  Bij vaders is het moeilijk omdat men ervan uit gaat dat een moeder best voor een kind kan zorgen en de vader moet zich dan 101%% bewijzen dat hij dit ook kan.
  In een normale scheiding zou het aannemelijk zijn dat het kind de kans krijgt om evenveel met beide ouders door te brengen. Wat van de rechtbank uit niet gerespecteerd wordt. Daar gaan ze ervan uit dat het “beter is” voor het kind om slechts 1 hechtingspersoon te hebben.

  In mijn geval heb ik moeten opkomen voor ons dochtertje omdat de moeder niet de juiste zorgen gaf aan het kind en dat wij hierdoor ganse dagen ruzie hadden, ik had besloten dat de moeder de woning moest verlaten, grotendeels omdat ik ervan uitging dat ze haar konden overtuigen dat haar manier niet altijd correct was. In plaats daarvan is de moeder met een totaal ander verhaal naar buiten gekomen, dat ik haar regelmatig hardhandig aanpak, dat ze in een hel leefde met mij, enz…

  Ondertussen duurt dit reeds meer dan 1 jaar en blijkt dat mijn argumenten kloppen, daar Milana reeds meer dan 1 jaar ziek is en niet de zorgen krijgt die zij dient te krijgen. Ze is reeds 1 jaar ziek, leert nauwelijks nieuwe dingen. De weinige woordjes die ze kent heeft ze bij mij geleerd, ik heb reeds 3x moeten tussenkomen wegens ernstige ziektes (keelontsteking, luchtwegeninfecties, oorontstekingen, eczema, oogontsteking, enz…)

  Ondertussen blijf ik OVERAL tegen een muur aanlopen, de moeder blijft het vetorecht hebben ,zij beslist of ik al dan niet het kind mag zien, ik mag de niet weten wie de onthaalmoeder is, krijg niets van info over het kind, geen dokterinformatie, niets over haar ontwikkeling, enz….
  Ik moet gewoon aan de kant staan en toekijken :(

  Reply

Leave a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>