Het vredegerecht

Vrouwe justitia (na de uitspraak is mij duidelijk waarom ze spreken van “vrouwe” justitia!
Vandaag 15 januari 2013 komt de zaak voor op het vredegerecht(is alweer 16 dagen geleden dat ik Milana zag)
De zitting was gepland om 09u maar werd verschoven tot 11u (nog 2 uurtjes lijden) , ik kreeg om 08u32 een mail van mijn advocaat dat hij juist de conclusies ontvangen had van de tegenpartij (28min voordat de rechtszaak zou doorgaan)
Ik was verwonderd om dit te lezen, daarin stond dat mijn ex-partner het huis moeten ontvluchten is (terwijl ik haar uit het huis gezet heb) omwille van mijn dominant gedrag, dat zij al maanden in een hel leeft met mij en ze regelmatig “hardhandig” werd aangepakt door mij.
Deze leugens kon ik vrij makkelijk weerleggen, doordat ik verschillende sms’en heb waarin ze mij verwijt dat ik haar uit het huis wou, ook sms’en waarin staat dat ze “gaat proberen om minder dominant” te zijn. Blijkt in de rechtbank dat je dit niet kan tonen omdat deze zaken niet in het dossier zitten! Ik kon mijn oren niet geloven van de tegenpartij, ik bleek een tiran te zijn, die geen seconde tijd heeft omdat ik non-stop aan het werken ben, dat ik mijn stress af reageer op mijn ex-partner en Milana, enz… Ik wou enkele zaken weerleggen van de leugens die de tegenpartij vertelde over mij maar ik werd de mond gesnoerd door de advocate, die mij als een klein kind zei dat ik moest zwijgen als zij aan het praten was.

Eigenlijk had ik moeten aanvragen om de zitting te verplaatsen, zodat ik de conclusie van de tegenpartij kon weerleggen maar de strategie van de tegenpartij had blijkbaar goed gewerkt.
Ze nemen uw kind weg van u, uiteindelijk ben je emotioneel een wrak, op de rechtbank hadden ze Milana mee, die ik voor enkele minuutjes kon vasthouden en dan binnen in de rechtbank.

Elk (ex-partner, haar advocate, mijn advocaat en ik) hadden +/- 5minuten om iets te zeggen en de zitting was gedaan.

Paar dagen later kreeg ik het vonnis waarin stond dat we beiden goede ouders blijken en samen voor de opvoeding moeten instaan van Milana, ook gezamenlijke beslissingen te nemen.
De hoofdverblijfplaats is bij de mama omdat de rechter vond dat dit beter was voor Milana, om niet ganse tijd heen en weer te moeten. Ik kreeg een bezoekrecht om de 14 dagen, om de 2 weken mag ik Milana ophalen van zaterdag 09u tot zondag 18u. Ik dien haar op te halen en te brengen, mama mag gewoon in haar bed blijven liggen, ik mag taxi-chauffeur spelen. Volgens de rechter is het belangrijk dat een kind regelmaat heeft en een hechtingsfiguur, zijnde de mama.

De kinderbijdrage is voor de moeder en ik moet 200 euro per maand betalen voor Milana (volgens onderzoek kost een baby 200 euro per maand, dus zonder dat mijn ex-partner iets moet betalen, heeft zij een budget van 350 euro, maw ze verdient nog iets aan ook)
Er is een vakantie regeling:
– de krokusvakantie Milana bij de mama
– de paasvakantie is 1e week voor mama en 2de week voor papa
– zomervakantie:  juli: 2 weken bij de mama, 2 weken bij papa, augustus: 2 weken bij de mama, 2 weken bij papa
– herfstvakantie Milana bij papa
– vaderdag en mijn verjaardag bij de papa (van 10u tot 19u)
– moederdag en ex-partner bij de mama (uur speelt geen rol, ze is daar toch altijd, tenzij het juist zou vallen op de enkele uurtjes dat ik met Milana kan doorbrengen, ze ziet mij zo zelden en dit zou ons nog afgenomen worden!)
Vonnis loopt tot 30 november 2013

Dus de eerste keer dat Milana haar papa terug zou zien is 19 januari 2013, ondertussen had Milana nauwelijks een papa (62 uur in een periode van 53 dagen (1272 uren) )

Reactie (1)

  1. Punis Her

    Laat een boete(korting op ali) zetten indien ze omgangsregeling niet nakomt of obstructie pleegt.
    Eis een gezamenlijke rekening waar de kinderalimentatie op word gestort zodat je inzage hebt of ze ook wel tbv het word gebruikt.

    Reageren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.