Solidariteit voor het gezin

Doordat  Milana Vlooienbeten had, ben ik op de hoogte gebracht door de mama, dat de vlooienbeten waarschijnlijk van bij de onthaalmoeder komen, waar een hond verblijft.
Ik was verbaasd te horen dat Milana bij een onthaalmoeder was alle dagen, daar ik als vader Milana slechts om de 2 weken te zien krijg.
Ik heb herhaaldelijk gevraagd wie de onthaalmoeder is, mijn ex negeert deze vraag.
Na tussenkomst van CAW heb ik de gegevens van de onthaalmoeder gekregen. Ik nam contact met haar op en bracht een bezoek. Ik had een goed gesprek, de onthaalmoeder vertelde mij dat ze wekelijks informatie zou doorsturen over Milana.
3 dagen later kreeg ik een telefoon van solidariteit voor het gezin en kreeg de mededeling dat ik geen recht had op informatie omdat volgens het vonnis ik enkel beperkt bezoekrecht heb.
Ik maakte een afspraak met solidariteit voor het gezin, en vroeg mij aan te tonen waar in het vonnis dat dit stond, omdat het vonnis schrijft dat wij beide ouders instaan voor de opvoeding van het kind en dat informatie over het kind mij niet mag ontzegd worden. Ze legden mij het vonnis voor dat ze doorgestuurd kregen van Klemenswerk.  Ik kwam tot de constatatie dat ze ENKEL over de ONEVEN pagina’s beschikken van het vonnis, blijkbaar had de persoon die mij contacteerde NIET EENS het vonnis gelezen en de persoon die mij te woord stond blijkbaar ook niet. (Bij het lezen van een document zou men volgens mij merken dat er pagina’s ontbreken!) Maw had ik geen recht op informatie door een vonnis dat zij niet eens gelezen hadden!
Toen het probleem met het vonnis aan de orde kwam, werd de reden verschoven naar het contract dat ze met de mama hadden. Omdat ze met de mama een Nederlands contract (mama kon nauwelijks Nederlands toen het contract ondertekend werd) opgemaakt hebben, heb ik geen recht als vader om iets te weten of om informatie door te geven. Maw zou een contract van solidariteit voor het gezin BOVEN de wet staan.
Ik kwam ook te weten dat indien de mama het kind niet zou ophalen, dat zij dan over telefoonnummers beschikten in geval van nood. Mijn nummer stond daar niet bij.
Indien de beide nummers niet zouden beantwoord worden, dan zou Milana geplaatst worden in een noodopvang in Evergem. ZONDER dat ik als vader daar iets zou van vernemen! Niemand van solidariteit voor het gezin had enige contactgegevens van mij en wist zelfs niet van mijn bestaan af!
Later kreeg ik nog een schrijven van Solidariteit voor het gezin, waarin een brief in bijlage stak met de voorwaarden en daarin stond dat ik Milana niet mag ophalen tijden het verblijf van Milana bij de mama (er is geen sprake van informatie)
Wel is er sprake dat ze geen informatie doorgeven aan derden, terwijl ze WEL informatie doorgegeven hebben aan CAW en aan de sociale onderzoekster. Maw houden ze zich niet eens aan hun EIGEN voorwaarden.

Later kwam er opnieuw een tussenkomst van CAW, die ons beide ouders een overeenkomst liet tekenen, waardoor Solidariteit voor het gezin mij als eerste in rang zou op de hoogte brengen.Maw tussenkomst van een derde partij zoals CAW kan een regeling maken, BOVEN het contract en BOVEN de uitspraak van een vonnis. Terwijl ik als vader geen enkele inspraak heb.

Reactie (1)

  1. Pingback: Afspraak solidariteit voor het gezin | Vader rechten

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.